Alice Nastase – Noi suntem zeite – carte postalaScrisori catre Vlad
E pacat sa simti dorinta intreaga si s-o traiesti doar pe jumatate. Daca nu merg pana la capat atunci cand te doresc atat, pacatuiesc.
Chiar ma ingrozesti, dar nu stiu sa-ti explic, prin niciun fel de dantelarie fantosita de metafore, de ce ma pomenesc vrand sa fii tu cel care izbeste ritmic inauntrul pantecului meu, in zona aceea care ameteste numai atunci cand ma gandesc la tine. Si de ce vreau sa fii tu cel din paharul caruia beau o gura de Jack. Si de ce…la naiba! Vreau sa te uit!
Azi am fost hotarata sa nu-ti scriu. Uite, s-a facut dupa-amiaza. Cata vointa am avut!!!
Pe scurt: dragul meu, fii amabil si descotoroseste-te de mine. Oricat de nefericita as parea vazandu-te strain, mi-ai face un mare serviciu. Vreau sa te uit.
Te uit…
N-am suferit. Delta m-a rascolit, mi-a zgariat inima pana la sange, m-a durut. Aici frumusetea e pasnica, suportabila. Cu exceptia unor sageti de gand, as fi putut sa cred ca te-am uitat. Dar a venit drumul de intoarcere si pedeapsa kilometrilor pe care i-am facut ultima data de-a dreapta ta. Autostrazile de-a lungul carora ti-am povestit viata mea. Evadarea din sosea pe drumul laturalnic care ducea, negeografic, la orgasm.
Noaptea mirosea a dragoste, a sperma si a refuz, a noi doi. Ca si cum nimeni n-ar mai fi trecut niciodata de atunci pe acelasi drum.
As vrea sa te mai vad. Se poate?
Stiu prea bine ca n-ai sa mai alergi niciodata noaptea sa ma intalnesti, ca n-ai sa ma mai rogi niciodata sa plec cu tine sau sa te astept…Sa nu crezi ca nu stiam ca asa va fi. Sunt o fiinta aproape luminata in ale iubirii, am citit toate marile si micile povesti de dragoste din cartile lumii, stiu ca asa se intampla. Dar eu nu pot sa joc altfel Nu pot sa ma prefac, de dragul unei urmariri eterne, nu pot sa mimez superficialitatea din dorinta de-a pastra profunzimea. E un joc barbar, pe care nu-l pot aproba. Sunt mereu gata sa schimb serile pline de verva, de flirt, de stralucire, de efervescenta, pe o dragoste amara. Neimpartasita. Chinuitoare. Stiu ca pierd. E un blestem la care consimt. Nu pot face altfel.
Te sarut. Iarasi am uitat cum arati. Daca am sa te mai vad vreodata, lucru de care incep sa ma indoiesc, am sa tresar uimita, am sa rosesc, am sa ma fastacesc. Va trebui sa te ating ca sa te recunosc.
Esti iluzia mea predilecta, esti punctul meu de sprijin, esti peretele de care-mi lipesc spatele ca sa pot sa ma apar. Stiu ca nu vrei sa fii nimic din toate astea, stiu ca nu insemn nimic pentru tine, dar mi-ar fi ingrozitor de greu sa renunt la inventia care ma tine in viata. E tot o alegere proasta. In jurul meu, mai fericitele femei isi aleg amantii dintr-o tagma dispusa sa le slujeasca cu credinta.
Eu m-am legat ca iedera de tine, de parca toate “nu”-urile raspicate pe care mi le-ai spus ar fi fost “da”-uri. “N-am sa te iubesc, n-am sa te intalnesc, n-am sa te vad, n-am sa te aud, n-am sa-ti explic, n-am sa-ti dedic”…a starnit in mine reactii mai  trainice decat ar fi putut sa nasca un juramant de dragoste pe viata.
Poate ca nu sunt facuta sa ma irosesc, dar sa ma imprastii, in mod sigur. Uneori, e singurul drum posibil catre frumusete. Ca florile uscate care nu mai dau parfum decat atunci cand le strivesti in palme.
In genunchi – dar cu deminitate! – ma intorc la tine..
Daca vreodata, in plus fata de prietenia ta pe care o pretuiesc imens, imi vei da voie sa te ating, voi fi cu atat mai fericita. Daca nu, nu am sa sufar..am sa continui sa te iubesc asa pasnic si literar. Sa te visez in culori si parfumuri. Si sa tresar din cand in cand, turbata, crezand ca am auzit grasul tau..
Stiu ca v-ati impacat. Toata lumea stie, chiar daca tu eviti sa-mi raspunzi clar. Dar eu, din cand in cand, imi duc mana la inima. Cumva, daca vreun inger ma vede, si-ti povesteste in vis despre mine, sa afli ca nu te-am uitat.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s