Despre spiritualitate cu Ovidiu-Dragos Argesanu – Oana Pustiu

In general ceea ce vindeca sinele este iubirea. Fie ca este vorba despre depresie, fie ca este vorba de psihoze, tot iubirea si intelegerea vindeca. Toti avem nevoie de iubire. Iubesti un om cand iti doresti cu adevarat sa te schimbi pentru el. Dar ideal este sa ajungi sa te schimbi pentru tine.
Iubirea de sine vindeca sinele. Iubirea de sine inseamna ca-mi dau ce-mi place, nu are importanta ce este bun si rau. Acest lucru face ca sinele sa mearga inainte.
Omul are nevoie de ani ca sa se schimbe. Pentru el sexul, fumatul, bautul devine o necesitate si a-i lua aceasta necesitate este ca si cum l-ai face sa nu se mai iubeasca. Ceea ce-si ofera este forma lui de a se iubi, care este rea in principiu. In momentul in care i le iei se distruge sinele. Omul trebuie lasat prin proprie vointa sa renunte la nivel de sine la vicii, nu impus. Impunerea duce la frustrare, iar frustrarea duce la agresivitate…Un frustrat este mai rau decat un pacatos.
Dumnezeu apreciaza la un om calitatea lui, nu pacatele, ci sufletul –  cat iubesti, cat tolerezi, cat esti dispus sa ajuti pe altii, cat esti dispus sa renunti la tine, capacitatea ta de jertfa, cat te-ai smerit..
Daca eu spun Tatal Nostru – si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri – este o conditionare, tu singur te-ai conditionat, pentru ca daca eu nu iert cum sa ma ierte Dumnezeu, il conditionezi pe Dumnezeu si nu mai intervine.
Nimeni nu poate fi invatat de altcineva ce este iubirea neconditionata. Numai eu pot sa invat ce este iubirea neconditionata. Sau pot sa-l invat pe altul aratandu-i ca-l iubesc neconditionat, prin puterea exemplului. Iubirea neconditionata este iubirea pe principiul fiului risipitor. Imaginati-va ca sunteti casatorite si sotul vostru va spune intr-o zi ca are o amanta si o iubeste ingrozitor si voi care-l iubiti neconditionat ii spuneti ca-l iubiti si de aceea fericirea lui este cel mai important lucru pentru voi si faptul ca el este fericit va face pe voi fericite. Asta inseamna iubire neconditionata.
Iubirea neconditionata este cand ai un copil care face toate nenorocirile si-l iubesti pentru ca este al tau, in speranta ca intr-o zi o sa inteleaga si o sa faca diferenta intre bine si rau. Iubirea adevarata este cand iubesti un om fara sa ai pretentia sa fie cum vrei tu.
In momentul in care cunosti omul, iti dai seama de partea frumoasa din el, partea lui buna. In fiecare om exista o scanteie buna. Cand gasesti acea parte buna, o amplifici, sau te conectezi la ea si dai la o parte ce este rau. Nici un om nu este in esenta bun sau rau, orice om are si bine si rau. Ceea ce l-a facut pe el sa ajunga la nivelul respectiv sunt o suma de intamplari, vieti, etape din viata lui, evenimente. Nu poti sa-l judeci. Cateodata partea aceea buna a omului este cuprinsa foarte adanc in intunericul lui si atunci trebuie sa astepti sa iasa la suprafata.
Vorbind despre nivelurile dragostei fizice, avem sexul care-i ca simplu sport, foarte practicat la ora actuala si avem dragostea, in momentul in care intervine si chakra inimii si iubirea. Spunea cineva la un moment dat ca sexul hraneste demonii si dragostea fizica hraneste ingerii. Nu stiu daca este asa, dar este clar ca exista o diferenta foarte mare intre momentul in care intervin toti centri energetici intr-un act fizic si doar energia sexuala.
Orice act sexual duce la armonizare. Armonizandu-se doua persoane se produce transfer de informatie si energie la nivelul tuturor structurilor. Toate energiile din campurile unui om se armonizeaza cu persoana respectiva.
Adevarata iubire dintre oameni exista doar daca ea s-a manifestat dupa vreo cinci ani de la casatorie, pentru ca s-a terminat indragosteala, s-a terminat atractia sexuala si atunci incep sa se manifeste la nivel de sine. Deja cunosti persoana de langa tine si ai avut posibilitatea sa-i cunosti umbra. Asta se refera strict la persoanele care sunt trezite spiritual. Persoanele netrezite spiritual sunt ca o bomba care ticaie si trezirea spirituala poate duce oriunde, daca la nivel de sine exista neiertari si ura.
Daca nu rezonezi cu o informatie nu poti sa o retii. Fiecare va rezona cu informatia de care are nevoie la momentul respectiv. Nu o sa inteleaga decat cei care sunt pregatiti sa inteleaga.
Orice initiere te duce la un alt nivel al karmei si-ti deschide un alt potential si-ti schimba si viata. Este recunoscut ca orice initiere poate sa duca la schimbarea locului de munca, la divort, pentru ca automat cresterea vibratiei duce la un alt nivel rational. Si daca oamenii respectivi nu vor sa evolueze cu tine raman in urma.
Poti da energie ingerilor tai daca dai de pomana? Da. Este o forma. Si ei mananca si pot primi energie prin mancarea pe care o dai de pomana. Le plac fructele si dulciurile. Nu conteaza cui dai, pentru ca dai partea materiala si primesti partea spirituala.
Principiul gandirii pozitive – Gandesc pozitiv, am ganduri de vibratie inalta, imi creste creierul ca vibratie. Orice lucru la care ma gandesc ii dau putere. Daca nu vorbesc, daca nu ma uit la el nu-i dau putere. Nu stau sa ma enervez, nu stau sa-l injur ca ii dau putere, nu ma intereseaza. Nu exista, nu-i dau putere.
Adevaratul tau caracter nu ti-l arati cand ti-e bine. Atunci vezi ce esti dispus sa faci si aceasta iti da calitatea umana. Tot ce se intampla negativ, toate incercarile prin care trecem nu sunt decat forme prin care sa ne aratam adevarata fata. Problema nu este sa impaci lumina si umbra, problema este sa devii lumina in intuneric. Adica in umbra pe care o am, cand ma unesc cu intunericul, sa fiu lumina.
Prima data esti ajutat sa-ti indeplinesti misiunea personala. Dar pe masura ce evoluezi ti se pun piedici. Si acest lucru te testeaza cat esti de bun. Pe masura ce cresti ti se iau din structuri, ti se ia din lumina, tocmai ca sa-ti demonstrezi valoarea ta.
Nu stiu daca frica este o manifestare a urii, dar este clar ca este o manifestare a neiubirii. Pentru ca unde exista iubirea nu are cum sa fie frica. Frica, cum zicea sfantul Antonie cel Mare, este izgonita de iubire. Este o manifestare a raului. Frica este o manifestare a necunoasterii. Unde exista iubire nu exista nefericire, depresie, tristete, cearta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s